For your eyes only
Door: rolf
Blijf op de hoogte en volg Erna Nieboer & Rolf Weeshoff
02 Oktober 2012 | Spanje, Torrox
Hier nameiljk enige tegenslag. Vorige week is Erna met spoed aan haar linkeroog geopereerd. Het netvlies was aan het loslaten.
De operatie is geslaagd en de patient nog springlevend.
De operatie duurde twee uur onder volledige narcose. Eerst werd het oogvocht verwijderd. Vervolgens een zware vloeistof in het oog. Om de oogbol werd een bandje geplaatst . Daarna is de vloeistof verwijderd en gas in het oog gebracht. Doel daarvan is om het netvlies onder spanning op zijn plaats te houden. Na 2 a 3 weken moet het gas zijn verdwenen en moet ze weer door het oog kunnen kijken. We zijn vandaag, 8 dagen na de operatie, voor controle geweest en alles was prima. Helaas is er regelmatig heftige pijn in het oog. Door de hectingen wordt er extra traanvocht aangemaakt. Dat komt niet direct naar buiten en drukt samen met dat gas op het oog. Pas na verloop van tijd, meestal s'nachts komt dat oogvocht uit het oog(nat kussen) en is de pijn weer een tijd over. Kortom pijnstillers slikken etc.
We moesten de operatie contant afrekenen. Gelukkig kregen we wel een nota voor onze verzekering. De nacht ziekenhuis werd wel rechtstreeks
verrekend.
Spanje mag dan in crisis zijn daar merk je in het ziekenhuis waar Erna onder het mes ging niets van. Een ziekenhuis met alleen maar 1 persoonskamers en enkele suites. De meeste kamers met frontaal zeezicht. Kamers zijn voorzien met flatscreen eigen douche ruimte met
zeepjes/shampoo handdoeken etc. + een eigen groot balkon. Ook met slaapbank voor het bezoek
We hadden en persoonlijk begeleidster . Ze bleek ook nog Hollandse te zijn. Nergens wachttijden tijdens onderzoeken etc.
Kortom een 10 met een griffel.
Het is hier weer heerlijk weer na enkele dagen met veel regenval.
Vrijdag was er een vorm van paniek. Code Rojo. De scholen gingen om
1100 uur s'ochtends dicht vanwege de regenval. Er gingen allerlei geruchten van gesloten wegen etc. Hier viel het allemaal wel mee.
In de campo was wat overlast vanwege de onverharde wegen.
Richting Almeria bij Vera was het wel ernstig met overstromingen, daar zijn doden gevallen. Ze zijn hier te weinig voorbereid op heftige regenval.
Zo wordt het water wat op de daken en balkons valt gewoon op de straat geloosd. Putdeksels komen omhoog en de lege rivierstroompjes
moeten plotseling veel water afvoeren.
Maar de regen was welkom . De waterreservoirs in de Axarquia(onze streek) waren nog voor 62 % vol terwijl dat vorig jaar rond deze tijd 80 % was. Het was op 3 na het droogste jaar van de laatste 70 jaar in de provincie Malaga. Sommige waterbronnen waren afgesloten vanwege het lage niveau waardoor de waterkwaliteit onvoldoende was.
Bijna iedreen in de Campo heeft zijn eigen bron. Ook ons nieuwe huis is niet op de waterleiding aangesloten maar heeft een privebron op zo'n
150 meter diepte.
We hopen 1 dezer weken de sleutel te krijgen. Het wachten is op een
document van de gemeente Algarrobo.
Hopenlijk in ons volgende verslag wat foto's van ons "landgoed"
Rolf
02 Oktober 2012 - 17:20
Nicoline:
Ha die Rolf!
Dat was even schrikken voor jullie. Gelukkig dat het goed lijkt af te lopen.
Als ik jullie mails zo lees, lijkt het Spanje avontuur nog steeds een goede zet te zijn geweest. In de drukte van de start van het schooljaar, zou ik momenteel ook wel zo'n stap hebben willen zetten!
Veel plezier daar met je regenbui. Ik verlang alweer naar zon!
Liefs,
Nicoline -
02 Oktober 2012 - 18:36
Winnifred:
Wat een heftig verhaal. En zoiets gebeurt dus blijkbaar heel ploteseling?!
Ben erg benieuwd naar jullie foto's van jullie landgoed. Moest bij de neiuwsberichten over zware overstromingen wel aan jullie denken.
Winnifred -
02 Oktober 2012 - 19:37
Olga:
Zo...ik wist niet dat Spanje zulke goede en luxe ziekenhuizen hadden. Hebben ze deze alleen voor de vele buitenlanders daar of zijn die ook voor de locals?
Erna, sterkte en straks lekker genieten van jullie nieuwe stek (geldt natuurlijk ook voor Rolf). -
02 Oktober 2012 - 20:13
Wim De Gooijer:
Hoi Rolf, dat is even schrikken, begon zo gewend te raken aan allerlei leuke voorvallen. Voorzichtig aan dus, van harte beterschap! -
02 Oktober 2012 - 22:15
Marjan Van Roozendaal:
Jullie verhaal is zoiezo een documentaire waard. met achtergrondmuziek van Olmo, een voice over en veel beelden.
Ik dacht ook meteen aan jullie met die overstromingsberichten. Dat werkt dus zo.
De netvliesloslating lijkt me erg angstig. Mooi om te lezen dat dat in 'den vreemden' een plek krijgt en dus zeer goed begeleid wordt. Helemaal ingeburgerd op deze manier. Nu nog even een school 'visiteren' en jullie Spanjebeeld is compleet en wij leren er ook wat van.
heel veel beterschap Erna,
groeten,
Marjan
03 Oktober 2012 - 18:23
Marga:
Beterschap Erna en hopelijk zie je straks weer alles scherp (zoals wij gewend zijn van je). -
04 Oktober 2012 - 10:26
Marga H:
Goed om telezen, dat de 1e controle oke is. Het is wel een vervelende herstelperiode waar je
nu in zit. Het is gelukkig tijdelijk Erna, maar ik wens je sterkte en een voorspoedig herstel!!!
lieve groetjes Marga.