Zomer op Balcon de Andaluz
Door: Erna
Blijf op de hoogte en volg Erna Nieboer & Rolf Weeshoff
24 Augustus 2014 | Spanje, Algarrobo
De temperatuur ligt nu tussen de 30 en 37 graden. Met een heerlijke zeebries is het goed te doen, maar soms hebben we ook de warme Sirocco over ons Balcón waaien en dan is het snoeiheet. Gelukkig hebben we genoeg heerlijke schaduwplekken waar we kunnen zitten, ook als er gasten zijn in de Casita. Onder de palmboom is onze favoriete stek.
Familie en Vrienden
Olmo is met zijn vrienden Maarten en Moos hier geweest en daarna ook nog alleen. Een vrolijke boel en super gezellig. De Montecristo’s waren heerlijk, jongens
En Olmo heeft ondertussen ook zijn Bachelor nog gehaald. Helemaal top. En nu gaat hij starten met zijn Master Nederlands Recht, wat hem de mogelijkheid biedt om eventueel de advocatuur in te kunnen gaan.
In Nijmegen is onze familie ondertussen volledig geïnfecteerd met het heerlijke reisvirus. Iris & Koen wonen en werken ondertussen in Australië en genieten volop van hun nieuwe bestaan; Saar en Jans gaan begin november een half jaar op wereldreis (beginnend in Zuid Amerika en dan o.a. naar Iris) en Walter gaat ook een maand of vier op pad (eerst naar Iris, dan naar Nieuw Zeeland en weer terug naar Australië). Wat een heerlijk vooruitzicht voor hen allemaal.
Met oud bekenden uit Huizen van de Spaanse les, Jan en Marita (ook hier in de buurt ‘op en af’ woonachtig), diverse keren afgesproken. Ook met Mirjam (oud collega Rolf) en Jan, die hier in de buurt hun 2e huis hebben, verschillende keren afgesproken. De wereld is klein zo blijkt, maar de gezelligheid groots.
En verder hebben we uiteraard nog het nodige contact met vrienden in Holland. Helaas kregen we het aangrijpende bericht van onze lieve vriendin Antoinette, dat ze borstkanker heeft. Ondertussen zit ze volop in de medische mallenmolen, een zwaar traject wat de nodige tijd zal duren. We hebben gelukkig geregeld contact met elkaar. Vanavond gaan we weer skypen.
En onze business?
We hebben in de aanloop naar en in het begin van het hoogseizoen helaas de nodige tegenslagen gehad in Torrox: het zwembad wat lekte en uiteindelijk moest de gehele liner (is bekleding van bodemvloer en wanden) vernieuwd worden, de waterleiding die sprong, lekkage in de Villa, de vloer die tot 2x toe in de Yurt omhoog kwam en er uit moest. Afijn, het betekende al met al een behoorlijke financiële strop, want niet alleen de mankementen op zich verhelpen kostte veel geld, maar ook de verhuur van Yurt en Villa stagneerde daardoor. Ondertussen is het leed verholpen en verhuren we volop.
We hebben de nodige gasten op ons Balcón: Hollanders, Belgen, Engelsen, Spanjaarden, Fransen en binnenkort zelfs Polen. Nadat er in 1e instantie oud collega’s van mij op ons Balcón langs geweest zijn (Anita&Karel en Sylvia&Roy), hebben we nu ook oud collega’s van Rolf hier mogen ontmoeten. Ik noem Nettie en Dennis&Carina. Verder hebben we zowel Nicolien als Paul op zekere middag op bezoek gehad. Erg leuk en Rolf weer helemaal op de hoogte van de laatste HP-roddels
We hebben onze vakantie accommodaties nu ook op Airbnb gezet en voor de Yurts bleek dit een erg goede zet te zijn. Veel boekingen kwamen binnen voor 3 of 4 nachten. Het blijken vooral mensen op rondreis te zijn.
We hopen, dat we ook voor de maanden september en oktober nog de nodige boekingen binnen krijgen.
In de Villa hebben we in ieder geval voor de hele maand November (en waarschijnlijk t/m april) al huurders namelijk onze fijne buren van ons eerste jaar Torrox op camping El Pino, Theo en Inge. We kijken uit naar jullie komst, Buuf
Al met al zijn we er maar druk mee. Administratie, 2 x per week planten en bomen water geven, drie zwembaden onderhouden, reparaties uitvoeren, af en toe wat crisismanagement er tegen aan en verder veel poetsen, poetsen, poetsen en nog eens poetsen én niet te vergeten het linnengoed-management ook een hele toer. In ieder geval zijn we nu Excellente Poetsers en zijn graag geziene members van het Miep Kraak Gilde
De natuur
Zoals gezegd is het hier volop zomer. De natuur is bruin gekleurd vanwege de grote droogte en veel natuur is al weer verloren gegaan door (bos)branden. Er staat echter gelukkig ook veel in bloei op ons landgoed. De vijgen, blauwe druiven en de door Rolf geroosterde amandelen zijn heerlijk. We hebben zelfs bananen kunnen plukken en ook deze waren erg lekker. De citroenen pers ik uit en vries ze in als citroenblokjes voor in het water, de cola of whatever. De granaatappels laten nog even op zich wachten, maar dat zal ook niet meer zo lang duren. De sinaasappels en de avocado’s zitten volop in de bomen, maar het duurt nog een maandje of wat voor ze rijp zijn.
In de moestuin gaat het ook goed. We hebben onze eerste courgettes, pepers, komkommers en mini meloentjes van eigen bodem kunnen eten. Van de pepers heb ik weer sambal oelek gemaakt en van alle basilicum heerlijke groene pesto.
En daarnaast hebben we ook nog een wilde kattenfamilie over de vloer: Poes, Broer, Zus (die bij nader inzicht ook een broer blijkt te zijn) en IJsbeer. Iedere avond komen ze (IJsbeer niet altijd) langs voor wat te eten en te drinken. Vaak liggen ze nu ook overdag te snurken her en der op ons Balcón: in een bloempot, op het terras of op het grint in de schaduw. Ze voelen zich volledig op hun gemak. Aaien laten ze zich echter niet, alleen als ik met de brokjes aan kom zetten. Dan geven ze ook kopjes en kronkelen ze langs mijn benen.. Lekker uitgekookt stel Ze zijn ook super nieuwsgierig, vooral Broer en Zus. Ze sluipen naar binnen als ze de kans krijgen. Eén keer was één van hen opgesloten in de garage en één keer in de serre. Maar ze hebben er niets van geleerd. Hoe dan ook, we genieten van “ons vee”.
Vandaag net gehoord, dat Walter in oktober ook nog een weekje hier komt. Fijn!
En zo vergaat het ons hier. Het gaat ons dus goed. We genieten volop en zijn dik tevreden. En zo hoort het ook te zijn.
Groetjes
Erna& Rolf
24 Augustus 2014 - 18:12
Olga:
Hoi Rolf en Erna,
Na het verhaal over alle tegenslagen (wat een pech zeg) klinkt het allemaal weer fantastisch.
Ik heb nu al zin om weer te komen; maar ja de agenda is al weer vol tot en met de meivakantie.;
Herfst Corfu, kerst en voorjaar skiën en in de meivakantie naar Thailand.
Toch lonkt ook iedere keer weer Andalusië. We komen vast weer langs.
Hier alles goed; het nieuwe schooljaar weer lekker begonnen. Zitten in een sollicitatie procedure voor een nieuwe klassenassistent ( 101 reacties... HELP).
Feliciteer Olmo van ons en een dikke kus van Olga (en Dirk). -
24 Augustus 2014 - 18:21
Marga Duijn:
Dag luitjes,
Het klinkt allemaal goed. Jullie hebben het er maar druk mee!
Geniet nog lekker van een mooie nazomer!
24 Augustus 2014 - 19:09
Netty Veltman:
Leuk om nieuws uit Algarobbo te lezen. Ik heb inmiddels verschillende mensen verteld over jullie heerlijke plek en zij wilden ook meteen weten waar en hoe, dus heb ik ze naar jullie site verwezen.
Volgend voorjaar ga ik met een vriendin een rondje zuid Spanje doen en misschien komen we ook wel bij jullie.
groetjes,
geniet nog van de zomer, hier is het regen, regen en nog eens regen.
Netty -
24 Augustus 2014 - 22:29
Liz & Dick:
Hi Guys,
Wat loop het allemaal lekker! Wij zijn bezig met onze planning en zullen ons gauw melden om langs te komen. Wij zijn zo benieuwd naar de ontwikkelingen sinds ons laasts bezoek! maar we komen alleen met goed (warm) weer.
Wordt vervolgt!