Centen kwestie - Reisverslag uit Torrox, Spanje van Erna Nieboer & Rolf Weeshoff - WaarBenJij.nu Centen kwestie - Reisverslag uit Torrox, Spanje van Erna Nieboer & Rolf Weeshoff - WaarBenJij.nu

Centen kwestie

Blijf op de hoogte en volg Erna Nieboer & Rolf Weeshoff

16 September 2012 | Spanje, Torrox

Het Contrato Privado is ondertussen getekend. Natuurlijk niet op het afgesproken tijdstip. We zitten tenslotte in Spanje.
De verkopers wilden onze aanbetaling via een cheque bancair, zo lieten ze ons op de afgesproken dag weten. Tja, en geld overmaken van NL naar Spanje is natuurlijk niet met een dag geregeld. Dus werd de datum van ondertekening uitgesteld. Maar woensdag de 12e was het dan zover.
Diezelfde week zijn we ook nog naar het huis wezen kijken. De verkopers waren erg aardig en bereidwillig. Foto’s gemaakt en kijken wat we waar zouden kunnen realiseren op ons landje. (Het lukt vooralsnog niet om fotoos te plaatsen op ons blog, vanwege de wijzigingen die aan waarbenjij.nu zijn aangebracht. De ene keer wel, de andere keer weer niet. Blijf kijken, misschien morgen.)
Heel bijzonder trouwens om over dat terrein en door het huis heen te lopen en te beseffen dat we ons hier (als alles goed gaat…..) definitief gaan vestigen.

In het weekend dat volgde werden we door de verkoper gebeld. Hij was super gestrest. Vanwege de registratie van het gastenverblijf had hij al een paar duizend euries betaald. En al die andere zaken kosten ook bakken met geld. En nu moest hij nog meer gaan uitgeven, omdat er tekeningen gemaakt moesten worden door een architect. Dat weigerde hij. Het is genoeg geweest, aldus de man. Wij bleven rustig en zeiden, dat hij een contract had getekend waar hij zich aan te houden had. En dat we onze advocaat zouden informeren over dit telefoontje.
We gaan er echter wel vanuit dat hij alles betaald, want hij heeft eigenlijk helemaal geen keus. Het contract zegt nl. dat hij alles moet regelen. Zo niet, dan kunnen wij afzien van de koop en wordt het contract ontbonden. Gevolg is dan, dat hij de aanbetaling terug moet betalen en een bijna zelfde bedrag er bovenop om ons te compenseren. Hij is dus goedkoper uit door alles gewoon te regelen met alle kosten van dien. Wel begrijpelijk overigens, die frustraties van hem. Maar goed, daar hebben wij geen boodschap aan, natuurlijk.

De definitieve overdracht staat (contractueel vastgelegd) eind september op de rol met evt. uitstel tot eind oktober. We hebben de huur van ons huidige woonhuisje gelukkig kunnen verlengen tot eind oktober. De verhuizer hebben we vastgelegd voor week 44.
Wij wachten ondertussen gewoon af, maar realiseren ons, dat we nog steeds meespelen in een spannende film met een toch nog onbekende afloop.

De komende tijd krijgen we veel bezoek. Aankomende week komt Olmo weer een weekendje langs. Walter komt halverwege oktober een week en aansluitend komen Bert&Marion een week langs. Ook Henk&Antoinette hebben zich ondertussen gemeld.
Wij vinden het erg fijn én gezellig om vrienden en familie onder de Spaanse zon te kunnen begroeten.

Zondag 23 september is het precies een jaar geleden dat we uit Nederland vertrokken zijn. Zondag 4 november zijn we precies een jaar in Torrox.
De tijd is omgevlogen. En we hebben geen moment spijt gehad van onze avontuurlijke stap. Op naar weer een enerverend en avontuurlijk jaar, want dat zal het zeker worden!

Groetjes
Erna

• 16 September 2012 - 21:10

Iris:

Wauw! Wat vliegt de tijd he! Maar super leuk, ben zo benieuwd, t blijft nog even spannend maar komt vast goed :) Succes daar en hopelijk tot snel, liefs Iris

• 17 September 2012 - 09:57

Antoinette:

Het blijft een spannend, maar fantastisch verhaal. En we vertrouwen er op dat alle tegenslagen nu het straks des te leuker maken.
    Liefs, Antoinette

• 17 September 2012 - 15:44

Sylvia En Frans:

Hoi Luitjes,

precies wat iedereen al schrijft: wat blijft het spannend met onze Spaanse vrienden. We hopen dat het toch allemaal goed gaat aflopen.

nu vanuit een bewolkt Eys.

Sylvia en Frans

• 18 September 2012 - 12:00

José :

Ha Erna en Rolf,

Weer bijgelezen. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Rolf! We wensen jullie een succesvol nieuw jaar! Zet 'm op!

Hartelijke groet,

José & Walter

• 19 September 2012 - 22:56

Olga:

zo SPANNEND! Ik duim nog steeds.

• 20 September 2012 - 22:55

Liz & Dick:

Het komt steeds dichter bij! Leuk!!!
    Wij zijn ook aan het kijken waneer we kunnen langs komen. We willen de New Digs in levende lijf zien.
    Tot gauw, Liz & Dick xxx

• 27 September 2012 - 10:22

Kenneth Tjon Soei Sjoe:

He lieve mensen,
    Ik merk dat jullie in een land terecht zijn gekomen dat vergelijkbaar is met mijn geboorteland. Het blijt spannend......

Succes.

• 01 Oktober 2012 - 20:49

Alice En Harry:

Hoi Erna en Rolf,

Met enige regelmaat lezen we de berichten over Torrox. Het is spannend om te volgen wat jullie meemaken en we leven mee ondanks het feit dat wij elkaar slechts kort hebben ontmoet vorig jaar. We hopen dat alles goed gaat of is gegaan met de overdracht! Wij zijn van plan om half decenber te vertrekken richting zuid Spanje en graag willen we jullie een bezoek brengen, misschien kunnen we nog wat hand en spandiensten verrichten?......mail ons even jullie adres als daar tijd en ruimte voor is. We zijn nog lang niet onverweg dus er is tijd genoeg. Heel veel succes gewenst en harteijke groeten, Harry/Alice uit Baflo -noord Groningen waar nu de herfst toch wel zo'n beetje is begonnen.