Cardio Hill - Reisverslag uit Torrox, Spanje van Erna Nieboer & Rolf Weeshoff - WaarBenJij.nu Cardio Hill - Reisverslag uit Torrox, Spanje van Erna Nieboer & Rolf Weeshoff - WaarBenJij.nu

Cardio Hill

Door: ernarolfnaarspanje

Blijf op de hoogte en volg Erna Nieboer & Rolf Weeshoff

08 April 2012 | Spanje, Torrox

Dag allemaal,
We hebben ondertussen een toeristisch uitstapje gemaakt naar Gibraltar. Voor 10 Euries met een bus vol met Engelsen op pad. Het weer was goed…. tot de we de grens over gingen GIB in. Bewolking en koude wind. De aankomst in GIB is echt bijzonder. Je rijdt namelijk dwars over de landingsbaan van het GIB vliegveld. Komt er een vliegtuig aan of vertrekt er één dan gaan de stoplichten op rood en de bomen dicht. Heel apart…….. Niet door rood rijden dus. Da’s linke soep.
We werden uitgelaten bij Morrisons, een grote super waar de Engelsen hun etenswaren inslaan. Sommige Engelsen hadden koelboxen en grote koffers bij zich om hun ingekochte waar in te kunnen vervoeren. Wij zijn echter direct naar Main Street gelopen. Dit is een grote winkelstraat met belastingvrije winkels. We hebben deze helemaal uitgelopen tot we bij de cabinebaan kwamen. Daar zijn we omhoog gegaan naar The Famous Rock. Wat gewandeld, genoten van het prachtige uitzicht en natuurlijk lekker aapies kijken. Vervolgens naar beneden en in de oude stad wat gegeten. Nog wat rond gelopen en voor we het wisten was het alweer tijd om de bus op te zoeken. Weer bij de grens moesten we allemaal de bus uit en lopend langs de douane, met jawel ……. alle bagage dus ook de boodschappen die waren gedaan. Een fraai gezicht al die koffers en koelboxen. De zakken eigenheimers, binten en DE die Hollanders meenemen naar hun vakantiebestemming zijn er niets bij.

Sinds 1 april zitten we in ons huisje. Een hele verandering na vijf maanden te hebben gewoond in de camper. We zitten boven op een berg achter camping El Pino. Het wijkje heet Colinas. De Engelsen noemen het echter Cardio Hill (menig Engelsman heeft blijkbaar een hartverzakking opgelopen tijdens de steile wandeling up hill). Ons huisje bevalt prima ondertussen. We hebben een prachtig uitzicht en zelfs een gemeenschappelijk zwembad. Helemaal top!

Met onze zaken gaat het voorspoedig. We zijn nu, naast het object in Benajarafe, ook gestuit op een camping die te koop staat in Turre vlakbij Mojacar. De eigenaar een Engelsman van 71 wil van het terrein af. We hebben al het nodige mailverkeer met de man gehad en gaan zeer binnenkort op bezoek.
Verder gaan we deze week weer verschillende objecten bekijken met diverse makelaars. Hier zitten echte juweeltjes tussen. We zijn ondertussen wel breed georiënteerd bezig: variërend van een camperpark starten tot alleen de verhuur van gastenverblijven tot een combinatie van beiden, uiteraard voorzien van een woonhuis voor onszelf. Het blijft allemaal zeer spannend.

En wat is het dan prettig om te merken dat we nog steeds door veel mensen gevolgd worden. Dat er steeds weer mensen zijn, die reageren op onze belevenissen, hetzij privé hetzij via ons blog. We waarderen dit bijzonder. We hopen, dat we veel vrienden en kennissen zullen ontmoeten als we terug in Holland zijn.
Erna

• 08 April 2012 - 22:23

Olmo:

Goeie lamp boven de tafel! Hangt hier in Maastricht boven ´t bed. IKEA!

• 09 April 2012 - 10:41

Liz&Dick:

Mooi foto's van Gibraltor en het huisje! Waneer ben je weer terug in NL?

gr, Liz & Dick

• 10 April 2012 - 13:32

Olga:

Zo, ik had jullie vorige bericht blijkbaar gemist. Als je dan nu leest hoe het er voor staat is er wel veel gebeurd.
    In ieder geval gefeliciteerd met de verkoop van jullie huis. Dat zal opluchten en geeft ruimte voor de volgende stappen ( die nu ook wel snel dichterbij komen).
    Succes ermee en wil je (Erna) het me even laten weten als je richting Nederland gaat?
    Misschien heb je een heeeeeel klein gaatje over om af te spreken?

groetjes!!

• 10 Mei 2012 - 18:56

Ineke De Vries:

Hallo,

Wat fijn dat het goed gaat met jullie. Succes met de volgende stappen na de verkoop van het huis in
    Nederland. Fantastisch.
    Geniet maar lekker van de spaanse zon.

Hartelijke groeten,
    Ineke