Breaking News - Reisverslag uit Torrox, Spanje van Erna Nieboer & Rolf Weeshoff - WaarBenJij.nu Breaking News - Reisverslag uit Torrox, Spanje van Erna Nieboer & Rolf Weeshoff - WaarBenJij.nu

Breaking News

Door: ernarolfnaarspanje

Blijf op de hoogte en volg Erna Nieboer & Rolf Weeshoff

25 Maart 2012 | Spanje, Torrox

Deze maand maart zal ons lang bij blijven.
De maand begon met het bezoek van Walt, Saar en Ir. Het was overwegend schitterend weer. We hebben een goede, gezellige en vooral fijne tijd met elkaar gehad. We zijn de omgeving in gedoken, we zijn naar jamsessies geweest, er is scooter les gegeven, we zijn lekker uit eten geweest en we hebben natuurlijk heerlijk gechilled in het zonnetje. Ook Olmo kwam langs in de week dat W&S&I er waren. En dat is natuurlijk altijd een feestje voor ons. Olmo vertrok als eerste, daarna de meiden. Walt bleef uiteindelijk een week langer, het huisje hadden we nl. gehuurd voor twee weken voor de prijs van één week. Alleen een nieuw ticket kopen en hij zat voor een habbekrats nog een extra weekje bij ons in het zonnige zuiden.
Walter vertrok op woensdag de 14e. In deze weken werd ook duidelijk, dat er weer een kijker langs zou komen voor ons huis. Deze kijker deed zelfs een bod. Het was, sinds de driekwart jaar dat ons huis in de verkoop staat, het eerste bod wat gedaan is. Helaas was het een irreëel bod, dus het schoot niet echt op. Uiteindelijk kwam er toch een serieus bod en dat betekende, dat we uiteindelijk akkoord gegaan zijn. Op de 17e maart hoorden we het mooie bericht: uw huis is verkocht! We hebben niet helemaal onze vraagprijs gekregen. Echter met in achtneming van de berichtgeving van banken en kranten, dat de huizenprijzen binnen afzienbare tijd wederom naar verwachting 10% zullen dalen, hebben we uiteindelijk toch goed zaken gedaan.
Kortom, ons huis is verkocht. Uiteraard onder voorwaarde, dat de koper de financiering rond krijgt. Onze makelaar heeft daar echter alle vertrouwen in. Naar verwachting zal de oplevering de tweede helft van mei plaatsvinden. Dat betekent, dat we binnenkort dus weer naar Holland komen om alles af te wikkelen. Het huis zullen we definitief leeg moeten maken en ook deze spullen zullen worden opgeslagen in Friesland.
We hebben besloten om met de camper terug naar Holland te gaan. We willen op het gemak terug en nemen daar de tijd voor. De camper blijft dan definitief in Holland. Het is de bedoeling, dat we hem in de verkoop zetten en zelf terug gaan met het vliegtuig. We gaan nu op zoek naar een geschikte auto. Huren of kopen, we weten het nog niet. We moeten nog gaan rekenen. Bij terugkeer in Spanje hebben we natuurlijk wel een dak boven ons hoofd nodig. Ondertussen hebben we daarom een klein appartementje gehuurd m.i.v. april voor een paar maanden hier in Torrox Park, vlakbij de camping. Het ziet er goed uit, heeft twee slaapkamers en zelfs een klein tuintje en zeezicht! In de tussentijd hopen we dan onze droomplek te vinden.
En ook daar gaat het opeens voorspoedig mee. We hebben ondertussen diverse makelaars aan het werk met het nodige resultaat. We hebben diverse landstukken gezien en uiteindelijk hebben we de afgelopen week een stuk grond bekeken met een huis erop, wat in principe helemaal voldoet. Een prachtig huis met een vlak stuk land eronder van ongeveer 5000 m2. Het uitzicht is schitterend: we kijken uit op de campo én de zee. Op kruipafstand een heerlijk restaurant. Het dorpje Benajarafe wat aan zee licht is authentiek, heeft alle benodigde voorzieningen, heeft slechts 2 hostals om maar even aan te geven hoe het toerisme er ontwikkeld is, heeft prachtige brede zandstranden en ligt op slechts 2 kilometer afstand. En de prijs? Die ligt ver onder onze begroting. Kortom, het ziet er goed uit.
Maar dat zegt allemaal niets, natuurlijk. Het belangrijkste is nu, dat eerst alle papieren van het huis gecontroleerd worden op legaliteit en vervolgens moeten we natuurlijk weten of we op deze plek een vergunning voor ons camperpark kunnen krijgen van de gemeente en de provincie. Daarom hebben we een advocaat in de arm genomen, die ons hierbij gaat helpen. Hij heeft al wel aangegeven, dat dit een lange geschiedenis kan worden. Maar vandaag (25 maart) zijn er verkiezingen in Andalucia en dat kan in ons voordeel zijn. Al sinds heugenis zijn de socialisten hier aan het bewind, maar het schijnt dat vanwege de crises nu de kans groot is dat de Partido Popular het stokje zal gaan overnemen. Deze partij wil een aantal wijzigingen doorvoeren, die voor ons van belang zijn. Zij willen nl. dat de gemeenten zelfstandig vergunningen kunnen verstrekken om bijvoorbeeld een bedrijf te starten. De provincie speelt daar dan geen rol meer in en dat scheelt natuurlijk bakken tijd en dus geld voor ondernemers in spé, zoals wij.
Ondanks bovenstaand, blijven we verder zoeken. Morgen gaan we dus weer op pad met een andere makelaar die ons enkele objecten/grondstukken wil laten zien. We zijn benieuwd, dat spreekt voor zich.
En verder zijn we druk bezig geweest een NIE nummer aan te vragen. Dit nummer heb je nodig om contracten af te kunnen sluiten e.d. Het is zeg maar een Spaans sofinummer. Zo hebben we meteen kennis kunnen maken met de Spaanse bureaucratie. Vol verbazing meegemaakt, dat alles nog met de hand wordt opgeschreven. De administratie is dus niet geautomatiseerd. We zijn ondertussen drie keer bij het bureau in Torre del Mar geweest i.v.m. de aanvraag. Volgende week zouden we onze nummers op kunnen halen, maar er is een landelijke staking tegen de bezuinigingen. Dus dat wordt een ander keertje.
Tussen de bedrijven door zijn we ook nog bezig geweest met het regelen van een volmacht. Deze hebben we nodig i.v.m. de verkoop en dus overdracht van de garagebox, die we hadden voor de stalling van onze camper. De volmacht door een Nederlandse notaris opgesteld moest vertaald worden in het Spaans en voorzien worden van een appelstille. Wel, ook dat heeft wat voeten in aarde gehad. Dus zijn wij diverse keren naar Nerja toe geweest met de scoots. Maar dankzij de medewerking van het notariskantoor in Nerja wat we ingeschakeld hadden én met name dankzij de Nederlandse secretaresse Linda, is het allemaal vrij snel voor elkaar gekomen.
Wij zijn dus lekker druk bezig: veel afspraken, onze Spaanse telefoon rinkelt er vaak vrolijk op los, met onze scoots tuffen we regelmatig naar onze afspraken. En nu maar hopen, dat het zoden aan de dijk zet. We zijn echter goed op weg! Uiteraard houden we jullie op de hoogte.
Erna

• 25 Maart 2012 - 18:02

Antoinette:

Toppertjes, ik ben trots op jullie! Dikke kus, Antoinette

• 25 Maart 2012 - 20:01

Marjan V Roozendaal:

Hallo Rolf en Erna,

Gefeliciteerd met al het goede nieuws. Jullie huis verkocht. Daar zal menig Nederlander jaloers op zijn! En zo te lezen is jullie agenda goed gevuld. Spannend.

Groeten,
    Marjan

• 25 Maart 2012 - 21:25

Iris :

Hoi lieve Erna en Rolf!
    Wat een goed nieuws! :) Super!
    Liefs Iris

• 26 Maart 2012 - 04:59

Winnifred:

Van harte met de verkoop van jullie huis! Wat een ontwikkelingen!
    Winnifred

• 26 Maart 2012 - 14:14

Sylvia En Frans:

Beste luitjes, van harte. Stap 1 is gedaan en nu op naar de volgende stap. Dat ik (Frans) nog mag meemaken dat jij (Rolf) hoopt dat deze keer de socialisten niet de verkiezingen zullen winnen geeft hoop voor de toekomst!

Groetjes vanuit een zeer zonnig Eys,

Sylvia en Frans

• 26 Maart 2012 - 20:11

Pauline:

Dat klinkt allemaal super goed, het oude huis zo goed als verkocht en zicht op iets nieuws. We komen wel een weekje klussen bij jullie in Spanje.
    Goede reis lieve groet Pauline

• 26 Maart 2012 - 21:40

Marga:

Gefeliciteerd met alle ontwikkelingen...er komt weer schot in de zaak!
    Ook vandaag 26 maart nog van harte gefeliciteerd met Olmo, bijna volwassen!
    Laat even weten wanneer jullie in Nederland zijn, dan kunnen wij iets gezelligs afspreken.

Natuurlijk ook heel veel succes met alle verdere stappen.
    lieve groet ook vanuit een zeer zonnig Amsterdam
    Marga

• 27 Maart 2012 - 17:20

Liz Early:

Hey Jongens! Goed Nieuws allemaal! Laat weten waneer je ongveer weer In Town zullen zijn. Gaan we here in NL even chillen <3
    En het goed nieuws vieren natuurlijk!
    Liz & Dick