JOB DONE - Reisverslag uit Torrox, Spanje van Erna Nieboer & Rolf Weeshoff - WaarBenJij.nu JOB DONE - Reisverslag uit Torrox, Spanje van Erna Nieboer & Rolf Weeshoff - WaarBenJij.nu

JOB DONE

Door: ernarolfnaarspanje

Blijf op de hoogte en volg Erna Nieboer & Rolf Weeshoff

31 Mei 2012 | Spanje, Torrox

Na enige tijd ‘radiostilte’ zijn we dan nu weer ‘in de lucht’. Zaterdag 21 mei zijn we met onze camper richting Nederland gegaan. We hebben er een dag of tien voor uitgetrokken en zijn via alléén rode wegen naar het Noorden getuft, nog even genietend van ons huis op wielen. Op dinsdag 1 mei kwamen we uiteindelijk in Huizen aan. Vanaf toen hadden we een druk programma.

Het huis was verkocht onder voorwaarde van financiering. Onderweg kregen we echter te horen, dat de bank wederom langer tijd nodig had om vast te stellen of de koopster díe hypotheek kon krijgen die ze had aangevraagd. Voor de derde keer dus uitstel. Het bleef reuze spannend. Nu zouden we op dinsdag 8 mei horen of de bubbels eindelijk konden bruisen. De 15e mei als datum van overdracht kon wel blijven staan. Een week de tijd om alle zaken rondom het huis af te wikkelen is krap, maar wat moet je?!

Tot 8 mei hadden we echter nog zat andere zaken te regelen. De camper, zo hadden we besloten, zou in de verkoop gaan. Daarom zijn we naar Lelystad getogen, waar een bedrijf zit die de verkoop van campers regelt. Verder hadden we in overleg met Olmo besloten om het (studenten)huis in Maastricht in de verkoop te zetten. Dus zijn we ook naar Maastricht geweest om de verkoop door te nemen met de makelaar daar. Ook hebben we allerlei zaken geregeld om de uitschrijving uit Nederland mogelijk te maken, belastingaangifte gedaan, het regelen van een ziektekostenverzekering voor expats, het aanvragen van ID kaarten en nieuwe paspoorten, bericht sturen naar de verschillende instanties betreffende nieuw postadres, de kleine auto naar de garage voor een nieuwe accu, de auto overzetten op Olmo incl. verzekering, camper reparaties regelen (een kapot raam omdat we klem hebben gezeten in een campinghek en een raam wat niet meer open/dicht wilde) etc. etc.

En toen was het 8 mei. De dag ervoor hadden we gehoord via het makelaarskantoor, dat de potentiele koopster de 8e met een aannemer zou langskomen. Hoe moesten we dit uitleggen? Uiteindelijk werden we de 8e eind van de ochtend gebeld. JOB DONE! De bubbels konden eindelijk de glazen in. ‘s Middags meteen aan de slag: verhuizer gebeld dat de optie op de 14e mei om de laatste spullen uit het huis te halen t.b.v. de opslag in Friesland definitief ingepland kon worden. Kringloop geregeld om spullen af te halen, spullen op Marktplaats gezet, verhuisdozen uit het kruipgat gehaald en aan het inpakken geslagen en ……. de terugreis ingepland dus tickets geregeld.

Op zondag 13 mei ’s nachts 01.30 uur waren we nóg niet helemaal klaar met inpakken. We wisten dat het krap was, maar toch….De dozen kwamen toen echter onze neus uit. Dus vroeg op en het afronden. De volgende ochtend om 9.00 uur stond Hoekema Verhuizingen stipt volgens afspraak op de stoep. Gelukkig was het mooi weer, dat werkt prettig. Diverse foto’s gemaakt die dag. Even had ik het moeilijk met het lege huis, waar zoveel herinneringen in schuil gaan. Echter herinneringen blijven, de toekomst lonkt en da’s een mooi gegeven dacht ik bij mezelf. Om half vijf ’s middags waren de mannen klaar, stond alles in de vrachtwagen én was het huis leeg en schoon. Willem, bedankt! Het is goed samenwerken met je.
En, áls er mensen zijn met verhuisplannen? Neem dan contact op met Hoekema Verhuizingen uit Burgum (tlf. 06-53236294). Goede service én prijs-kwaliteitverhouding! [En Willem, hoe zit het na deze aanbeveling met de korting? :):)]

De vrachtwagen vertrok naar Friesland en wij gingen met de camper naar een camping in Almere Haven. We hadden nl. geregeld dat we pas woensdag 23 mei naar Spanje terug zouden vliegen, zodat we nog wat extra tijd hadden voor onze regelzaken. Dus hebben we nog eventjes in de camper gebivakkeerd.

Dinsdag de 15e was het dan zover: de laatste inspectie en de overdracht. Na 24 jaar woonplezier ging deze deur dan definitief dicht en lag de toekomst vol mogelijkheden voor ons open. JOB well DONE, Martijn. Bedankt voor de samenwerking en je goede adviezen. Makelaardij Voorma en Walch kunnen we iedereen aanraden.

De 22e mei hebben we de camper naar Lelystad gebracht en zijn daarna naar Maastricht gegaan om er lekker te eten met Olmo en om bij hem te overnachten. Hij heeft ons naar het vliegveld gebracht de volgende dag, want we vertrokken vanaf Maastricht naar Malaga.

Naast alle regelzaken hebben we onze tijd uiteraard ook gebruikt om vele vrienden en kennissen te ontmoeten. Onder andere tijdens een Hello&Goodbye Party voor intieme vrienden. Ook vrienden van Olmo waren van de partij. Het was een supergezellige avond. Verder is Rolf nog bij zijn oude school langs geweest. “Het was alsof ik niet was weggeweest en elk moment de les weer zou gaan beginnen. Superfijn om iedereen weer gezien en gesproken te hebben van HP” , aldus Rolf. Ikzelf heb nog vele vriendinnen gesproken tijdens allerlei etentjes. Tot ‘Chardonees’ girls!!
Heerlijk om velen weer gezien te hebben en bij gekletst te zijn. We zullen jullie missen!!!! Helaas hebben we niet iedereen kunnen spreken, maar dat hopen we de volgende keer goed te maken.

Ondertussen is het 31 mei en zijn we weer een tijdje verder. Woensdag 23 mei kwamen we midden in de nacht thuis in ons kleine paradijsje uphill te Torrox. We hebben nog heerlijk buiten gezeten. Later die nacht werd Rolf ziek en tegen de ochtend kreeg ik het te pakken als gevolg van een voedselvergiftiging opgelopen op Maastricht Airport. Afijn, donderdag te bed en te pot.

Vrijdag gingen we Olmo ophalen uit Malaga. Hij is geweest tot en met dinsdag.
We hebben veel leuke gedaan: lekker gegeten, auto’s kijken, woningen bekeken, naar jamsessions geweest waar ook Olmo de sterren van de hemel speelde en zong etc. En uiteraard hebben onze bekenden weer teruggezien.

Zoals gezegd hebben we weer vele objecten bekeken. Prachtige huizen met guestappartments al dan niet in Spaanse sferen verbouwd with stunning views. Sommige voor de tweede keer bekeken. We hebben weer heel wat om over na te denken.
Ondertussen hebben we één belangrijk iets afgewikkeld: we hebben een auto gekocht. Weliswaar twee maanden levertijd, maar dan hebben we ook wat: een mooie bak waarin we zowel mens als materiaal kunnen verplaatsen. Precies wat we zochten!

De camper is na 1 week in de verkoop te hebben gestaan nu bijna verkocht. We moeten nog even wachten op het keuringsrapport en wat daaruit voortvloeit aan eventuele aanbevolen reparaties. Daarna staat een definitieve verkoop niets meer in de weg. We gaan het binnenkort horen. Hoe zo crisis????

Ook de verkoop van ons huis in Maastricht verloopt tot op heden naar wens. We hebben al twee kijkers. Dus wie weet.

Al met al goede ontwikkelingen in een lekker warm Torrox. We houden jullie op de hoogte.

Hasta luego
Erna

• 31 Mei 2012 - 17:36

Winnifred:

Veel in de verkoop....nu héél nieuwsgierig naar de aankoop van jullie huis? Wat gaat het worden?

• 31 Mei 2012 - 19:26

Marga:

Dat waren hectische dagen in Nederlaqnd......en goede herinneringen zijn om te koesteren. Het was weer heel gezellig en 'see you soon' kan op vele plaatsen!
    Succes met de volgende stap!
    lieve groet,
    Marga en Leon

• 31 Mei 2012 - 21:21

Lindsay:

Hallo,

Jullie kennen mij niet, ik ben toevallig op jullie blog gekomen omdat ik op zoek was naar emigranten, dit omdat het me ook interesseert ooit te emigreren naar Spanje.
    Ik lees met veel bewonderin en interesse jullie ervaringen en hoop dat jullie supergelukkig worden daar en jullie droom kunnen waarmaken!
    Benieuwd wat jullie nieuwe definitieve woonst zal zijn!
    Veel succes.
    Lindsay

• 02 Juni 2012 - 17:10

Hi Erna En Rolf:

Ik deed iets stoms net. Maar ik leesdat jullie het prima maken! Proficiat met de verkopen en geniet ze. Blijkbaar een prima keuze gemaakt.

Groetjes van Kenneth

• 05 Juni 2012 - 20:27

Kees Kruijer:

Hallo Rolf,

Ik merk wel dat er heel wat gebeurd is met jou sinds de laatste keer dat wij elkaar zagen, zo'n 30 jaar geleden. Dat is hier net zo. Ik zou het leuk vinden om weer met elkaar in contact te komen.
    Mijn mail-adres is kruijerk@planet.nl

Hopelijk tot ziens,
    Kees

• 07 Juni 2012 - 16:50

Pauline:

Hallo Erna en Rolf,
    Veel reacties op veel gebeurtenissen. Wat een roerige tijd hebben jullie gehad, mooi dat er weer zo een enorme mijlpaal is gehaald. Nu zit je echt in je nieuwe huisje op zoek naar iets voor de toekomst. Dat lijkt te gaan lukken, maar kiezen is natuurlijk vreselijk moeilijk straks. Wens jullie heel veel succes hiermee. En we gaan elkaar vast weer zien en spreken.
    Liefs Pauline