Torrox life
Door: ernarolfnaarspanje
Blijf op de hoogte en volg Erna Nieboer & Rolf Weeshoff
21 Februari 2012 | Spanje, Torrox
Ondertussen genieten wij verder van het leven in Torrox, terwijl onze zoektocht ook nog steeds doorgaat. Helaas kunnen wij nog niet zoveel, zolang ons huis in Holland nog niet is verkocht. We zijn deze week dus maar weer in prijs gezakt. Ons huis is nu echt een koopje! Dus heb je interesse?
Onze zoektocht heeft ons trouwens bij een stuk grond mét een woning én bar gebracht, die te koop staan in Torrox. Op een gunstig gelegen locatie aan een drukke doorgaande weg tussen Torrox Pueblo en Torrox Costa vlakbij de snelweg, zagen we het bordje “ Se Vende” op de bardeur staan. Er bleek een tamelijk groot stuk grond bij te zitten met een prachtige subtropische vegetatie en een groot huis met zwembad zodanig gelegen dat wonen en werken gescheiden zou kunnen zijn. Het mooie aan deze locatie is, dat het zgn. ‘urban land’ is (urbano,) waardoor het waarschijnlijk niet al te moeilijk zal zijn een vergunning voor onze activiteiten te krijgen.
De bar, Venta de Madrid geheten, is geruime tijd de locatie geweest van live optredens en flamenco muziek.
Voor ons ideaal als weekend bar voor onze gasten en tevens goed als receptie te gebruiken. Het terrein is behoorlijk vlak en is zeker geschikt te maken voor kampers. De woning is groot met 3 badkamers en een apart gastenverblijf. Er is wel het nodige onderhoud noodzakelijk. Voor als nog vraagt de eigenaar echter veel te veel. Net als in Nederland duurt het ook hier lang voordat de huiseigenaren beseffen, dat op dit moment de hoofdprijs niet meer te behalen is. De eigenaar wil het liefst de grond, de bar en het huis apart verkopen. Op dit moment probeert hij nu als eerste de bar te verhuren. We zijn benieuwd of hem dat lukt. Mochten we ons huis over niet al te lange tijd verkopen dan is dit object wellicht een goede mogelijkheid.
Het past wel mooi bij het circuit, waar wij in terecht zijn gekomen. Wij kennen langzamerhand heel wat mensen die regelmatig bij Los Amigos, Tabla Rock Bar en Casa Maria komen. Het zijn de locaties met livemuziek in Torrox.
Zo heb je daar Tony, een Engelse man van in de zestig, die tijdens de jamsessies altijd heel bescheiden in een hoekje van de zaal moeiteloos trompet gaat spelen, welke muziek er ook wordt gemaakt. Tony is de knuffelbeer van iedereen. Dan hebben we Dave, de organisator van de jamsessions in Los Amigos ook uit Engeland. Eén keer waren er te weinig muzikanten en heeft hij de hele avond moeten spelen. Johnny is ook een Engelse zestiger, die sprekend lijkt op Jack Nicholson als hij breeduit lacht. Hij treedt regelmatig als entertainer in Torrox op. Hij speelt gitaar en zingt en wordt begeleid door zijn van te voren opgenomen muziek. Verder spreken we regelmatig met Rune, een Noor, die in Noorwegen bekend is als studiodrummer. Op zijn drumstel staat “the Beatles”. Bijzonder is ook Wolfgang, een Duitser die ook Hollands spreekt. Hij speelt gitaar, maar heeft faalangst. We hebben hem een keer gezien bij een akoestisch optreden, waar hij zijn gitaar maar niet gestemd kreeg. Onlangs speelde hij echter mee met een jamsession op een elektrische gitaar en daar liet hij zien, dat hij in feite een goede gitarist is. Iedereen probeert hem daarvan te overtuigen, maar of dat helpt??! Er loopt ook nog een uitstekende drummer rond, Roger zijnde een Duitser, die tevens masseur is. Verder kennen wij ook Tracey, een vijftiger. Zij is bassist en speelde vroeger in een wereldbekende vrouwen hardrockband, Girl School. Ze heeft diverse albums gemaakt. ( Zie you-tube). Zij runt de Tabla Rock Bar, maar weet daar geen commercieel succes van te maken. Om klanten te trekken organiseerde ze gratis buffetten, maar klaagde vervolgens dat de gasten weggingen als het eten op was. Wij verwachten als gevolg van de slechte bedrijfsvoering, dat deze tent niet lang meer open zal zijn. In december was dit café ook al dicht, vanwege onbetaalde energierekeningen. Dan hebben we nog Jose, een Spaanse dertiger. Een begenadigd zanger en gitaarspeler van vooral Spaanse songs. Hij kijkt echter niet altijd even helder uit zijn ogen. Hij heeft nu een nieuwe hobby nl. trompet spelen. Tony moet daarom erg lachen, omdat het hem 30 jaar kostte om op zijn huidig niveau te komen. Vaak komt ‘Pino’ ook nog langs, een Engelse vrouw van in de dertig, die ook op de camping werkt.
Kortom het leven is hier goed en de mensen relaxed. Bij ons sluipt langzamerhand ook de maana mentaliteit er in. Wat vandaag niet komt, komt morgen wel. Nooit gedacht dit te kunnen.
Rolf
21 Februari 2012 - 18:06
Marga Duijn:
Dag Rolf en Erna
Zo te lezen zijn jullie je al flink aan het inburgeren in dit bonte gezelschap.
Torrox is dus nu de uitverkoren plaats voor jullie geworden.
Spannend wat hetuiteindelijk gaat worden.
Veel succes
En groeten ook van de mannen! -
21 Februari 2012 - 18:18
Nol & Ancilla :
Ola,
wij hebben jullie verhaal gelezen, en zijn hier zeer enthousiast over. Wij komen nl. graag in dit gebied en staan momenteel met onze camper in Torrox-Costa op camping El Pino omdat er verder geen mogelijkheden in deze buurt zijn om te camperen. Jullie nieuwe lokatie die jullie op willen starten zou dus zeer welkom zijn. Meld je vooral aan bij de campersites.nl . Zodat iedereen jullie kan vinden en er gebruik van kan maken. We hebben inmiddels de ervaring dat campersites veelvuldig bezocht worden en er vooral gebruik van gemaakt wordt. Mochten jullie plannen slagen laat het dan vooral weten aan iedereen.
groetjes
Nol en Ancilla -
21 Februari 2012 - 19:30
Nol & Ancilla :
zitten jullie nog steeds op camping el pino in torrox-costa???
laat even wat van je horen..... -
01 Maart 2012 - 15:10
Liz:
Hey Erna en Rolf,
het klinkt fantastisch daar in Torrox! Wij zitten momenteel in Florida op Krokus vakantie. het is warm en zonning. We hebben Diana Ross zien optreden at Universal Studios. Heel bijzonder.
Wij logeren nu bij mijn om en tante en ik internet op haar computer. Daarom heeft Maureen McQuaid jou bericht "geliked".
Tot gauw! Liz