Pago Fuente Ariza - Reisverslag uit Torrox, Spanje van Erna Nieboer & Rolf Weeshoff - WaarBenJij.nu Pago Fuente Ariza - Reisverslag uit Torrox, Spanje van Erna Nieboer & Rolf Weeshoff - WaarBenJij.nu

Pago Fuente Ariza

Blijf op de hoogte en volg Erna Nieboer & Rolf Weeshoff

06 Augustus 2012 | Spanje, Torrox

Het heeft even geduurd voor we weer een verslag hebben geplaatst. Dit heeft als reden gehad, dat de website Waarbenjij.nu allerlei vernieuwingen heeft aangebracht ter optimalisering van het gebruikersgemak voor bloggers, zoals wij. Voor ons betekende dit echter, dat we tijdelijk niets meer konden uitrichten. Nu zijn de problemen opgelost en kunnen we jullie weer op de hoogte stellen van onze ervaringen & belevenissen.
We hebben ondertussen onderhandelingen gevoerd betreffende het stukje land bij Almayate. Deze zijn voorspoedig verlopen en dus waren we het eens over de prijs. Onze advocaat heeft vervolgens op ons verzoek de gemeente Velez Malaga benaderd of wij enige kans zouden kunnen maken op het verkrijgen van een vergunning voor ons camperpark. Helaas, dat was dus niet het geval. Geen enkele kans, omdat het archeologisch beschermd gebied en bovendien beschermd natuurgebied is. Bovendien vertelde de advocaat dat de opstallen op het landje niet waren geregistreerd. Eigenaar en de mensen, die in de omgeving vergelijkbare activiteiten hadden ontwikkeld zonder vergunning zouden met boetes benaderd worden of erger, aldus Ayuntiamento. Daar was men al druk mee bezig. Voor ons betekende dit in ieder geval: einde Almayate-verhaal.
De onderhandelingen betreffende het huis wat we naast dit landje wilden kopen om zelf in te wonen, hadden we ondertussen ook geopend. Die verliepen moeizaam. De eigenaar wilde weinig bewegen in prijs en was bovendien zeer traag in het nemen van zijn beslissingen, dus tussentijds had ik op internet weer verder gezocht naar andere objecten, just in case that….
Vind ik daar zo maar onze droomproperty en Pago Fuente Ariza ( in het gehucht Bron van Ariza). Een goed bereikbaar prachtig huis in de gemeente Algarrobo (hier vlakbij) met zwembad en een schitterend uitzicht én met een stuk land van pak hem beet 7000m2, zijnde vlak land! Het huis is indertijd gebouwd door Duitsers. Dat is gunstig, want dat betekent kwaliteit: goede materialen en prima afwerking van alles. Die Deutsche gruendlichkeit, zie je overal in terug. Er is een separaat gastenverblijf met alles erop en eraan. Het stuk land heeft water en stroom. Het zijn drie terrassen boven elkaar met prachtig uitzicht en een eigen ingang. De afstand naar het dorp, de super en de zee is 5 a 10 minuten. Wonen en werken kan hier prima worden gecombineerd. Bovendien is alles zo ingericht, dat je als bewoner alle privacy hebt ondanks dat je gasten pal naast je eigen huis bivakkeren. We kunnen hier i.p. vrij snel wat campers kwijt en we overwegen om er een paar yurts op te zetten voor de verhuur. Dat zijn van die Mongoolse tenten, maar dan voorzien van de nodige luxe. Het landje in Almayate heeft ons dus hoe dan ook geïnspireerd, dat is duidelijk. Al met al was dit precies wat we zochten, zo bleek na de 1e bezichtiging. De onderhandelingen betreffende het andere huis hebben we dus meteen stopgezet. Olmo is ondertussen ook mee geweest tijdens de 2e bezichtiging en ook hij was enthousiast. Vervolgens een bod gedaan en ondertussen hebben we deze onderhandelingen succesvol afgerond. De advocaat is nu weer aan het werk, dus we moeten afwachten of het allemaal goed gaat komen. In ieder geval wist hij vrij snel te melden, dat hij bij de gemeente Algarrobo is geweest om over onze camperpark plannen te vertellen. Ze hebben niet meteen afwijzend gereageerd op onze plannen. Dat betekent, dat we in ieder geval een presentatie in elkaar kunnen gaan draaien. Die gaan we dan samen met de advocaat presenteren aan de burgemeester. Dat gaat nog even duren. Eerst moet nu duidelijk worden of alle documenten van het huis en de grond op orde zijn. Het is al gebleken, dat het zwembad niet staat geregistreerd. Dat moeten de huidige eigenaren nog wel even regelen voor de definitieve verkoop. Anders riskeren wij een boete, die kan oplopen tot een eurootje of 20.000. Zonde, toch?! Vinden die huidige eigenaren trouwens niet leuk, want dat registreren schijnt enkele duizenden euries te kosten. Ook is ondertussen duidelijk dat de verkopers praten over 7000m2 land, terwijl in de papieren wordt gesproken over 5000m2 en nog iets. Het Catastro zal hier duidelijkheid over moeten verschaffen. We hebben gelukkig een erg goede advocaat, dat voelt safe. In ieder geval hebben we al wel het Contrato Reserva getekend. De verwachting is dat wanneer alles in orde/geregeld is, we het Contrato Privado kunnen ondertekenen, waarna hopelijk de definitieve overdracht medio september zal plaats vinden. Na het tekenen van het Contrato Privado kunnen we aan de slag met de presentatie. Een landschapsarchitect moet ons gaan helpen met het maken van ons plan op basis van de beschikbare grond. Afijn, we hopen dat we nu echt met een maandje of wat aan de slag kunnen en e.e.a. op poten kunnen gaan zetten. Veel werk, maar oh zo leuk. We staan te trappelen van ongeduld.
Ondertussen zijn we al wel naar een firma geweest in de Alpujarras (2 uur rijden vanaf hier) die yurts maakt. Echt top, wat die mensen maken. Een offerte hebben we ondertussen opgevraagd. Ook hebben we contact gelegd met een firma die accommodaties, pergola’s e.d. maakt in Afrikaanse sferen.
Ons bedrijf gaan we uiteindelijk nu begin september aanmelden. Vandaag gaan we onze (bedrijfs)auto ophalen uit Malaga,een Fiat Doblo. Hier kunnen we prima mens (7personen incl. bestuurder) en materiaal in vervoeren.
Olmo is 2 weken bij ons geweest op Cardio Hill. We hebben samen een gitaar gekocht in Malaga, zodat hij -wanneer hij hier is – op zijn eigen goede gitaar kan spelen zowel thuis als tijdens de verschillende jamsessies. Ze willen hem graag hebben als muzikant. De combi van eigentijdse muziek én kwaliteit doen het goed. Hij heeft dan ook de nodige optredens gehad en speelde de sterren uit de hemel. De laatste keer tijdens zijn verblijf hier in Casa Maria speelde hij in 1e instantie solo, maar het publiek (zo’n 100 mensen) werd steeds enthousiaster wat tot effect had dat er steeds meer muzikanten met hem mee wilden spelen. Uiteindelijk stonden er zo’n 7 muzikanten samen met hem te spelen. Een prima performance. Het swingde de pan uit. De avond voor Olmo’s vertrek waren we in “Sands en C” en dat was werkelijk top: verschillende muzikanten kwamen apart langs om én Olmo te horen spelen en/of samen met hem te spelen én afscheid te nemen van hem. Het was een gezellige en bijzondere “Bunte Abend”. Al met al hebben we twee fijne weken met elkaar gehad.
Wij komen medio augustus even naar Holland i.v.m. de overdracht van Maastricht. We logeren dan bij Olmo en gaan hem dan ook helpen met zijn verhuizing. En dan hebben we ook nog wat andere zaken af te wikkelen. Al met al zal het een gezellige drukte worden die week.

groet
Erna

• 06 Augustus 2012 - 16:07

Winnifred:

Wat een dynamiek! Wat spannend eigenlijk. Maar goed dat jullie voor alles de tijd nemen. Ik hoop voor jullie dat dit gaat lukken. Klinkt in ieder geval goed.

Ben zelf net terug van een super reis naar Alaska! Zo ruig! Zo mooi! Was weer met de reisorganisatie SNP. We hebben gekampeerd op de meest prachtige locaties. Soms in cabins gebivakkeerd. Enkele trails gelopen dwars door de wildernis en toendra's. Ik dacht altijd een beetje mediteraan te zijn.......maar het hoge noorden heeft ook een absolute aantrekkingskracht op mij. IJsland, Alaska en Canada................geweldig! Zo puur!

Groet, Winnifred

• 06 Augustus 2012 - 22:54

Ron Schaap:

vanuit een zonnig Portugal wensen we jullie heel veel succes met de verdere plannen!
    Ziet er allemaal goed uit.
    Wel een plekje voor een caravan vrij houden!

Hartelijke groet,

Carla en Ron

• 06 Augustus 2012 - 22:54

Marjan Van Roozendaal:

W
    Hallo Rolf en Erna,

Hadden jullie vantevoren verwacht welke adders er allemaal onder het gras te vinden zouden zijn? Een zwembad dat niet opgegeven staat, vergunningen, opgegeven maten die niet kloppen. Gelukkig letten jullie zelf goed op en hebben julie een goed advokaat, anders zouden jullie geschikt zijn voor één van de vele televisie uitzendingen met allemaal ellende. Daar zijn jullie te slim voor bezig. Geen enkele omroep ziet tranenbrood in jullie verhalen. Ik vind het zeer interessant om te volgen.
    Blijf lekker alert!

Onze camper bracht onze deze zomer naar mooie plaatsen in Duitsland en Oostenrijk. Als toppunt stonden we op 2.100 meter hoogte met de camper, bij een pension. We konden zo de bergen in en 's avonds kijken welke top we beklommen hadden. geweldig, die vrijheid.

Groeten,
    Marjan

• 12 Augustus 2012 - 10:50

Nicoline:

Wat heerlijk dat er nu vaart begint te komen in de uitvoering van jullie plannen! Het klinkt (leest!) goed allemaal.
    Zelf heb ik een heerlijke vakantie in Frankrijk achter de rug. Eerst een aantal dagen gewandeld van chambre d'hotes naar chambre d'hotes waarbij de bagage werd nagebracht. 's Avonds gezellig aan lange tafels aanschuiven voor de maaltijd en steeds weer nieuwe mensen ontmoeten. Daarna nog een kleine drie weken gekampeerd op verschillende plekken in Frankrijk. Het was heerlijk ontspannen.
    Veel succes verder en leuk om jullie vorderingen te lezen.

Groet,
    Nicoline

• 12 Augustus 2012 - 16:32

Olga:

Jeetje! wat klinkt dat goed zeg. Ik duim voor jullie dat dit doorgaat.

kus Olga