Het leven is goed op het Balcón de Andaluz
Door: Erna
Blijf op de hoogte en volg Erna Nieboer & Rolf Weeshoff
10 December 2012 | Spanje, Algarrobo
Vrij snel daarna kwam Olmo een week logeren. Hij droeg zijn steentje bij. En het was natuurlijk super gezellig. Het schoot nl. niet echt op met inrichten en dozen uitpakken, omdat ik natuurlijk niet veel kon en mocht en Rolf alles alleen moest doen. Vlak na zijn vertrek kwamen Henk & Antoinette een week. Zij hebben ons ook geweldig geholpen met dozen uitpakken, sjouwen én “ordenen” aldus Antoinette. In dit geval van de garage onder het huis. Zonder hun hulp hadden we nu nog in de rotzooi gezeten. Nogmaals bedankt, jullie twee!!
En nu is het iedere dag genieten van ons huis “with a view” oftewel ons Balcón. Ook ik kan weer genieten van de kleine en de grote dingen om me heen. Mijn oog is nog niet wat het zijn moet. Ik heb licht maar geen zicht. Maar ik heb in ieder geval geen pijn meer en kan ondanks deze handicap goed functioneren. Autorijden zit er nog niet in, diepte heb ik ook niet dus ik loop nog wel eens wat omver en heb een ‘dode hoek’, waardoor ik nogal eens mijn lief kwijt ben in winkels . Voor de rest mag ik niet mopperen en moeten we geduld hebben. Het gaat goed komen!
We hebben nu ook een jacuzzi in de tuin laten zetten. Dat is echt luxe: bubbelen met uitzicht op zee.
En verder zijn we al druk doende met ons camperparkje. Contact met een landschapsarchitect is gelegd. Deze week gaat hij naar de gemeente om onze ideeën voor te leggen. We hopen, dat de gemeente er positief tegenover staat, want dan kunnen we onze plannen samen met de landschapsarchitect verder uitwerken en dus een aanvraag voor vergunning indienen. Fingers crossed, dus. We willen het terrein milieuverantwoord ontwikkelen en ons aanpassen aan de agrarische omgeving waarin we wonen (in het Spaans ‘campo’ geheten). Dat heeft dan natuurlijk consequenties voor de uitstraling van de verhuureenheden, de sanitaire unit, het receptiegebouwtje, infrastructuur etc. oftewel de uitstraling van het gehele terrein. Het zal echter nog een hele toer de force worden om de vergunning rond te krijgen. Want stel de gemeente zegt “ja”, dan kan de Junta de Andaluz nog steeds “nee” zeggen. Het is dus erg fijn, dat we tijdens dit hele proces door deskundige mensen worden bijgestaan.
We gaan trouwens nu al wat aanpassingen laten verrichten. Tenslotte willen we z.s.m. klein beginnen met een 5 campers en twee verhuureenheden. Dus gaan we een elektrisch hek laten plaatsen, brengen we verlichting aan, laten we stopcontacten plaatsen voor 5 campers en gaan een sanitaire unit plaatsen. Die laatste moeten we nog uitzoeken: laten we hem maken of kopen we een kant en klare. Uiteraard moet deze dus hoe dan ook voldoen aan de eisen m.b.t. de gewenste uitstraling van het terrein. Het is ontzettend leuk en inspirerend om hiermee bezig te zijn. En ondertussen hebben we, jawel, de 1e camper op ons terreintje gehad! Roy en Sylvia waren bij ons in de buurt en hebben 1 nachtje bij ons gestaan. Het was een fijn weerzien en natuurlijk super gezellig. En ook Roy met zijn twee rechterhanden en super creatieve brein denkt ondertussen met ons mee. Heel fijn.
Al met al kijken we terug op een roerige periode. We gaan nu weer verder opbouwen en gaan genieten van ons Balcón. De 1e sinaasappels en avocado’s hebben we al geoogst, de kersttakken zijn geplukt, bloemen staan op vaas, rozen zijn gesnoeid.
Groeten vanuit de campo van Algarrobo.
10 December 2012 - 18:39
Winnifred:
Wat een goede berichten! -
10 December 2012 - 18:44
Wim De Gooijer:
Hadden het toevallig over jullie, op onze avondwandeling naar het plaatselijke Surinaamse eettentje, voorafgaand aan de avond MR-vergadering. Natuurlijk louter positief, onze gesprekken over jullie, met name blij dat jullie een vaste plek hebben gevonden waar jullie aan een mooie toekomst gaan bouwen. Veel succes gewenst met alle ontwikkelingen, we duimen dat ze allemaal positief mogen zijn. En sterkte met het herstel gewenst!
Hartelijke groet, Wim de Gooijer -
10 December 2012 - 19:36
Iris :
Hoi lieve Erna en Rolf,
Fijn om van jullie te horen! Nog fijner om te horen dat je geen pijn meer hebt Erna! Hopelijk komt je zicht ook nog helemaal terug! Geniet ervan, succes en veel plezier met uitzoeken etc.. Liefs Iris -
10 December 2012 - 20:13
Henk Otjens:
Hi,
Mooi dat de eerste camper er al stond! Ik wil nu nog graag een actiefoto van de jacuzzi. ;-)
Groeten,
Henk -
10 December 2012 - 20:40
Olga:
Hoi,
Wat klinkt het allemaal fantastisch; een jacuzzi, het uitzicht, de eerste camper... Jullie gaan het helemaal maken daar. Ik zal duimen voor je oog, Erna.
Lieve groeten, Olga -
11 December 2012 - 10:02
Liz:
Hoi Ernie,
Bedankt voor de update. Houvol met je oog. Mijn oma heeft het ook gehad. het duurt even voor dat alles goed functioneert.
Foto's zijn mooi. De films van antoinette op facebook waren ook erg leuk om te zien.
gr, Liz -
13 December 2012 - 17:09
Marga:
Hai lieve Erna en Rolf,
wat fijn om te lezen dat alles nu in wat rustiger vaarwater zit. Tijd om te genieten! Daar knap je van op
als je in de jacuzzi zit te mijmeren. Nieuwe plannen borrelen vanzelf naar boven lijkt me. Ik ben ook heel blij
voor jullie dat het met Erna haar oog vooruit gaat. Het is de tijd dus, die nodig is. Daar valt mee te leven toch? Veel succes met alles, llieve groetjes Marga. -
14 December 2012 - 14:34
Sylvia En Frans Bloemsma:
Hoi luitjes, blij om te horen dat het weer wat beter gaat met Erna's oog. Nu de rest nog. Je zou toch denken dat dat snel geregeld zou moeten zijn? Spanje wil toch weer vooruit? Dit zijn toch inkomsten voor de plaatselijke overheid, middenstanders etc.? Of is dit toch te simpel gedacht?
Prettige Feestdagen en alvast alles wat wenselijk is voor 2013,
Sylvia en Frans -
09 Januari 2013 - 09:07
Kenneth:
Halo Erna en Rolf,
Allereerst het beste in 2013. Ik merk dat julle in ieder gevaleen prima start hebben gehad.
Erna,veel succes en beterschap met je oog; je postitieve houding zal daar zeker toe bijdragen.
Kenneth -
01 September 2013 - 10:16
Jacob Van Domselaar:
beste familie ik heb jullie bericht in internet gelezen,ik woon al weer meer dan 40 jaar in spanje,eerst in fuengirola en nu alweer 3 jaar in aviles in asturias noord spanje.,ik wens jullie vel geluk met het starten van jullie camping.,ik hoop dat alles met jullie aanvragen snel zal verlopen.
ik ken de strek waar jullie wonen daar ik gedurende 30 jaar vertegenwoordiger was en heel spanje door reisde,dus ken ik spanje door en door.
ik ben nu 67 en sinds een paar jaar met pensioen.
ik weet niet of jullie het weten als jullie naar nederlandse eet producten verlangen.,er 2 nederlandse super markten in torremolinos alleby staan ze op de zelfde weg van hotel las palomas precies boven het parker terein.
als jullie problemen hebben met de taal laat het dan even weten ik spreek vloeiend spaans met alle plezier help ik jullie vry blyvend.
groetjes uit aviles adios amigos y que os vaya bien jacob en familie -
06 September 2013 - 18:16
Erna Nieboer:
Dag Jacob,
Bedankt voor je reactie en je tips. We houden je vertaal aanbod in ons achterhoofd.
Groeten,
Rolf en Erna