Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo
Door: ernarolfnaarspanje
Blijf op de hoogte en volg Erna Nieboer & Rolf Weeshoff
28 December 2011 | Spanje, Torrox
Ondertussen hebben we Bert & Marion op bezoek gehad in Spanje. Dat was een fijn weerzien en werd een héél gezellig weekend! Uiteraard hebben we veel aan sight see-ing gedaan, hebben we deelgenomen aan het Spaanse avondleven en uiteraard hebben we B&M ook volop laten mee genieten van het voor ons ondertussen bekende MaÑana-gevoel. Het zal duidelijk zijn: het vertrek terug naar Nederland viel hen zwaar.
In de week die volgde zijn we nog sinaasappelen en mandarijnen gaan plukken bij boer Antonio in de omgeving van Velez Malaga. De boer zocht een mooie volrijpe boom uit, liet ons de vruchten ervan proeven en vervolgens konden we zelf uit de boom plukken wat we wilden. Heerlijk, het fruit wat zo van de boom komt! We hadden totaal 7 kilo (incl. mandarijnen van de boom én verse tuinkruiden) en dat voor slechts €3,50.Ik bedoel maar.
Ook in Torrox is alles ondertussen in Kerstsfeer. De recessie is echter overal zichtbaar. Er zijn behoorlijk wat Spaanse bedelaars op straat te zien, die zich m.n. ’s avonds bij de supermarkten stationeren. In de supermarkten zelf staan tegenwoordig tafels bij de uitgangen waar je je producten kunt opleggen voor de voedselbank. In al die jaren hebben we dat nog nooit gezien in Spanje. Een ander fenomeen is hoe men met de straatverlichting omgaat. De gemeenten krijgen vanwege de crises veel minder rijksgelden. Dus moeten ze bezuinigen. Dat doen ze o.a. door de straatverlichting door de weeks slechts aan 1 kant van de straat te laten branden óf alleen in de scherpe bochten óf -erger nog- alleen in het weekend te laten branden. De opgehangen kerstverlichting in de straten brand al helemaal niet. Zelfs op de camping brandt alleen in het weekend de ‘straat’-verlichting.
Komt het dan even goed uit, dat er een knijpkat in één van de gekregen overlevingspakketjes zat die we op onze See You Soon-Party hebben gekregen…………..
En nu is het dan 28 december 2011. We hebben de kerstdagen conform planning in het frisse Holland gevierd. De dag voor vertrek was het bij ons 20 graden, het was dus even omschakelen. Al is er in Holland nu eigenlijk sprake van een zachte winter. Maar goed.
1e kerstdag hebben we samen met ons gezinnetje doorgebracht. Op 2e kerstdag zijn langs Nijmegen geweest en hebben we de avonddis in Almere bij Bert & Marion genuttigd. Tijdens ons korte NL-verblijf zijn we ook nog in Amstelveen bij Dick & Liz geweest waar we Coen & Annemiek ook nog hebben gezien, we zijn met Marga & Leon uit eten geweest en zo waren er heel wat supergezellige See You Again-momenten. Het was fijn om vrienden en familie weer te zien en te kunnen bijpraten.
En nu gaan we de 30e weer terug naar het Spaanse. Oud en nieuw vieren we dus daar. We zien wel hoe dat loopt, we hebben niets gepland of afgesproken. Misschien langs Los Amigos. We zien wel.
Voor nu willen wij iedereen een goede jaarwisseling toewensen: lekkere bollen, flappen en sjampie….. en maak er een gezellige avond van allemaal.
Próspero Año Nuevo por todos.
Besos
Erna (y Rolf)
28 December 2011 - 17:33
Marjan V Roozendaal:
Hallo Rolf en Erna,
Mooi om jullie verslagen te lezen en te bemerken hoe goed jullie het maNana gevoel al helemaal in jullie hebben.
Een voorspoedig 2012 met als het zo uitkomt de camperplek die jullie voor ogen hebben.
Groeten,
Marjan -
28 December 2011 - 17:51
Mieke Van Der Kroon:
Dag Rolf en Erna,
Ook ik wens jullie veel geluk in 2012 met jullie zoektocht.
Deze keer waren wij met de Kerst niet in Spanje, dat is toch erg raar!
De NAvidad in Spanje blijft een mooi feest. Gelukkig gaan we in februari wel.
Hier met Kerst een lente gevoel, dat wel.maar ook de winter zal hier wel spoedig komen.hoe gaat het met jullie Spaans? Zolang het ola is ,vermoedt ik dat het nog niet veel opschiet?
Groetjes, Mieke van der Kroon. -
30 December 2011 - 20:43
Winnifred:
Al het goeds voor 2012...en dat jullie een mooie plek zullen vinden!
Winnifred -
30 December 2011 - 21:44
Lettie:
Hallo Rolf, Erna en Olmo,
ik heb net jullie verhalen weer gelezen en het verheugd mij te lezen dat het jullie goed gaat.
Ik zou het leuk vinden maar eens weer te telefoneren, omdat je dan toch meer kunt ervaren hoe het gaat..
Kerstmis was bij ons ook leuk en morgen dan Oud & Nieuw. Ik wens jullie heel veel geluk, liefde, voorspoed en gezondheid voor 2012 en dat jullie droom in vervulling zal gaan en dat jullie de juiste beslissing zullen nemen voor jullie toekomst!
Van ons allen, Patrick, Isabel, Ramon en mij, de hartelijke groeten en vier lekker morgen!
Liefs, Lettie -
31 December 2011 - 10:06
Sjors:
Ik wens jullie ook een prettige jaarwisseling en het allerbeste voor 2012. -
31 December 2011 - 13:31
José Waterschoot:
Ha Erna en Rolf,
Het is zaterdagmiddag de 31ste. De oliebollen en appelflappen zijn gebakken (en erg lekker...) en ik zit te luisteren naar de Top 2000. Jullie zijn na een kort verblijf weer teruggekeerd naar Spanje.
Fijn om van Rolf gehoord te hebben en ook in jullie reisverslagen te lezen dat het zo goed met jullie gaat!!! We hopen dat de door jullie gewenste stappen snel gezet kunnen worden en wensen jullie een mooie jaarwisseling en alle goeds voor 2012!
Hartelijke groet,
José & Walter
03 Januari 2012 - 17:14
Nicoline:
Dag Rolf en Erna,
Leuk om jullie verslagen te lezen en de relaxte sfeer van de foto's te zien. Ook voor jullie een heel goed 2012!
Heb zelf net genoten van een heerlijke wintersportvakantie in Tsjechië met goede sneeuw en veel gezelligheid.
Nicoline