Het serieuze werk
Door: ernarolfnaarspanje
Blijf op de hoogte en volg Erna Nieboer & Rolf Weeshoff
20 Oktober 2011 | Spanje, Mazarrón
Zoals ik beloofd had, hier het vervolg op het vorige verslag. Maar eerst even reageren op jullie berichten n.a.v. onze verslagen. De tulpjes (Hans&Hermien) staan nu bij ‘ vast kamp’ op de buitentafel in een gezellig vaasje. Hup, Holland hup……; de camperkaart (Lejo&Swan) hangt permanent aan de camper-muur; en tja die verkoudheden (Sijtje en Olmo), daar hebben wij geen natuurlijk een last van. Moeten we niesen, dan komt dat door het stof-happen. Haha. Voor jullie beterschap; en dan die vrije pechdag. Ja, dit wens je niemand toe. Dus Marlene, volgende keer beter; Liz, de winterjassen zullen we z.s.m. vervangen voor een zomerse look; kiezen tussen Oropesa (Sylvia&Frans) of Port de la Selva (Olga)? De laatste is nog steeds het meest authentiek en is het prachtigst gelegen. Een aanrader dus, wat ons betreft; Helaas is ook de herfst hier begonnen (Paulien). Vandaag bewolking en harde wind, dus luifel in. Echter, de temperatuur is natuurlijk heerlijk. Dus straks nog even scooteren; Onno, jij bent inderdaad sneller dan het licht. We hebben genoten van je rondleiding en de bezichtiging. We komen t.z.t. zeker weer bij jullie langs voor een ‘bakkie’. Lieve mensen, fijn om te merken dat jullie zo met ons meeleven. Nogmaals bedankt.
Ik had jullie beloofd, te vertellen hoe onze trip verder ging. We gingen dus op pad naar La Marina. Op internet hadden we namelijk een finca te koop aangeboden gezien met grond en kamper plekken. Dus bellen naar de Nederlandse makelaar Casas las Dunas in ……jawel La Marina. We hadden al en keer met hen gesproken tijdens een Second Homebeurs in Holland. Dus de drempel was laag. Op di. 18 oktober om 14.00 uur hadden we een afspraak op hun kantoor. In La Marina was ook een camperplaats op loopafstand van het makelaarskantoor; zo’n ‘grindbak’ waar je hutjemutje staat en je luifel niet eens uitgezet kan worden. Maar goed, voor 1 nachtje… geen probleem. De 18e oktober gingen we dus naar de makelaar, onze 1e afspraak. Het serieuze werk begon. Op kantoor werden we hartelijk ontvangen. Men nam alle tijd om ons te informeren en om ons verhaal aan te horen. Vervolgens onze folder en ons visitekaartje overhandigt en toen met Onno, de makelaar op pad: de finca bekijken en daarna nog een toegift namelijk een rondritje door de omgeving dus naar het strand met de authentieke huisjes, de campo en het stadje zelf. Het heeft ons goed geholpen een totaalbeeld te krijgen. Al met al trokken we de conclusie, dat het object niet helemaal geschikt was: er waren zeker potenties, maar we vonden het perceel te klein en met het huis hadden we geen ‘klik’. Het begin was echter gemaakt, contacten gelegd. Helemaal goed. Op weg naar Mazarron (de camping ligt overigens in Isla Plana) kwamen we ook nog langs de Nederlandse makelaardij Puur Spanje. Zij richten zich in hoofdzaak op de regio Mar Menor. We hadden geen afspraak, maar er werd alle tijd voor ons genomen. Ze hadden echter geen concreet aanbod voor handen, maar we kregen wel allerlei adviezen om de omgeving beter te leren kennen. En nu dan in Mazarron. Zoals gezegd, gaan we vandaag nog even op pad. Ik kan ondertussen melden, dat het links van de camping een stukje onbevlekt Spanje betreft met een rustiek dorpje, al is de camping wel weer bommetje vol met overwinteraars. Crises???????? Morgen gaan we richting Puerto Mazarron, is rechts van de camping. Dat is moderner en minder authentiek. De prijzen zijn hier ook niet onaardig: een dagmenu van 4 gangen voor gem. €15 soms inclusief een fles wijn. Je kunt ook voor brood kiezen, maar ja.. .onze keus zal duidelijk zijn. Haha. Ook boodschappen doen bij SuperCor is aangenaam. Goedkoop eten en de wijnen van om en nabij de €3,00 (ja, je leest het goed) zijn prima te drinken voor ons kritische wijnliefhebbers.
Wel, lieve mensen, het serieuze werk is begonnen. En oh, wat is dat leuk. We hebben er veel plezier in. Het geeft een extra dimensie aan het nog steeds aanwezige vakantiegevoel.
Groetjes Erna
23 Oktober 2011 - 18:32
Marga:
Dag luitjes,
Nu jullie aan het serieuze werk begonnen zijn, hebben wij lekker herfstvakantie. Dat is dus een goede timing. Behalve luieren en lekker in de Spaanse zon bivakeren, is het nu dan tijd voor de grote zoektocht. Hier lezen wij niets anders dan eurocrisis en werkeloosheid, maar daar gaan jullie nu verandering in brengen!
Leuk, dat jullie schrijven over een klik met een nieuwe woonomgeving. Behalve financien en locatie zijn uitstraling, sfeer en dus 'de klik' ook erg belangrijk.
Ik ben benieuwd naar jullie volgende verhaal!
lieve groet,
Marga